Bakning............................
Datum:2011-09-04 Tid:19:54:56
Imorse var jag på bakhumör och bakade ett väldigt gott bröd som ni borde testa!
Ostbröd:
25 gram jäst (Ett halvt paket)
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
12 ½ dl vetemjöl
2-3 dl riven ost (Funkar med vilken ost som helst, jag brukar ta hushållsost och lite parmesanost för en bra smak)
1. Smula jästen i en bunke och lägg därfter i salt och honung.
2. Blanda ihop mjölk och vatten och häll i lite av mjölkvattnet i bunken och lös upp jästen med en slev. Tillsätt sedan resten av vätskan.
3. Blanda i mjölet och rör om tills allt löst sig och det blivit en lös smet.
4. Låt degen jäsa i bunken ca 1-1½ timme.
5. Sätt ugnen på 225 grader
6. Ta fram en stor ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper-
7. Häll degen på plåten och platta försiktigt ut degen jämnt över plåten. Man ska inte knåda denna deg så kom ihåg att bara platta till den. Detta gör så att brödet blir väldigt fluffigt eftersom jäsbubblorna då stannar kvar.
8. Strö ut riven ost över degen och ställ in i ugnen ca 15-20 mineller tills brödet är gyllenbrunt.
9. Färdigt! Bara att smaska ett jättegott nybakat bröd! :-)
I övrigt har dagen varit bra, vi har varit på Avesta badhus med hela familjen vilket var jättekul och vi åkte rutschkana så det stodhärliga till. Imorgon bär det av till jobbet! Kramis till er
Ostbröd:
25 gram jäst (Ett halvt paket)
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
12 ½ dl vetemjöl
2-3 dl riven ost (Funkar med vilken ost som helst, jag brukar ta hushållsost och lite parmesanost för en bra smak)
1. Smula jästen i en bunke och lägg därfter i salt och honung.
2. Blanda ihop mjölk och vatten och häll i lite av mjölkvattnet i bunken och lös upp jästen med en slev. Tillsätt sedan resten av vätskan.
3. Blanda i mjölet och rör om tills allt löst sig och det blivit en lös smet.
4. Låt degen jäsa i bunken ca 1-1½ timme.
5. Sätt ugnen på 225 grader
6. Ta fram en stor ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper-
7. Häll degen på plåten och platta försiktigt ut degen jämnt över plåten. Man ska inte knåda denna deg så kom ihåg att bara platta till den. Detta gör så att brödet blir väldigt fluffigt eftersom jäsbubblorna då stannar kvar.
8. Strö ut riven ost över degen och ställ in i ugnen ca 15-20 mineller tills brödet är gyllenbrunt.
9. Färdigt! Bara att smaska ett jättegott nybakat bröd! :-)
I övrigt har dagen varit bra, vi har varit på Avesta badhus med hela familjen vilket var jättekul och vi åkte rutschkana så det stodhärliga till. Imorgon bär det av till jobbet! Kramis till er
Kommentarer
Trackback